torstai 14. maaliskuuta 2013

"Sä olit kauheen lihava"!


Kuluneen viikon YLE:n Bettina keskusteluohjelmassa kansakuntamme tv - kasvo ja purjehduserakko Hjallis Harkimo heitti piikikkään kommentin maailmalla uraansa uurastaneelle Paola Suhoselle hänen olevansa NYT hyvännäköinen ja tuolloin 90-luvun loppupuolella näytettävässä intro klipissä
"kauheen lihava"

Katsoin ohjelman ja kommentti lähinnä huvitti minua. 
Paola seivasi tilanteen hyvin, mutta kuin kuka tahansa nainen, no kyllähän se näkyi että kommentti kirpaisi pinnan alta jopa kaunista, (jo tuolloin) sopusuhtaista, lahjakasta maailmanvalloittaja Paolaa. 

Noin puhuu juntti, omasta mielestään hyvinkin rehellinen suomalainen mies, jolla on oikeus ilmaista mielipiteensä asiasta kuin asiasta tilanteessa kuin tilanteessa. Onko tämä piirre se syy miksi Hjallis menestyy mm. talk show - isäntänä? Tiedä häntä ja oikeastaan ketä kiinnostaa.
Se mikä mua on oikeasti kiinnostanut siinä miehessä on, että miten hän kaataa toistaan kauniinpia naisia rinnalleen kun ei nyt itse ole ihan sieltä ulkonäöllisesti charmanteimmasta päästä. 
Kuten usein elämässä, tulin siihen tulokseen että ulkonäkö ON toisarvoinen seikka, persoona, luonne ratkaisee. 

Miltähän Hjallikselta tuntuisi jos hänen pakenevaa hiusrajaansa ja/tai kaikkia naaman eri ulokkeita arvosteltaisiin keskusteluohjelmassa jossa aiheena on ihan muut saavutukset kuin oma henkilökohtainen ulkonäkö?
Sitä paitsi jokainen henkilö joka yhtään osaa arvioida naisen muuttuvaa ulkonäköä (näemmä ei Hjallis) kaksikymppisestä melkein neljänkympin ikään hiffaa että ei tuossa Paolan lihavuusilluusiossa kilot juuri vaakakupissa paina vaan että naisen kokonaislookki on totaalisen muuttunut vuosien varrella.  

No,
eilen murot menivät sitten totaalisesti väärään kurkkuun kuin ko. aiheesta köllöteli kirkkaassa päivänpaisteessa keltaisen lehdistön lööppi:

Hjalliksen tökerö heitto Paola Suhoselle hämmensi keskusteluohjelmassa
VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ! 
Suomi kuohuu, eikö meillä ole muusta kirjoitettavaa????


Pitäisikö rasistisista lihavuuskommenteista kirjoittaa mielummin oikeassa kontekstissa? 
Se että OIKEASTI lihavia naisia arvostellaan, haukutaan, syrjitään päivittäin tässä yhteiskunnassa asenteella: "Itsehän sen pullan sinne suuhusi työnnät". TAI muuten vaan muodokas, kaunis nainen saa kuulla asiattomia laihdutusvinkkejä melkeimpä tuntemattomilta ihmisiltä, koska SINÄ et nyt vaan (sanan varsinaisella merkityksellä) mahdu yhteiskuntamme raameihin kurviesi kera. 

Voin kuvitella että Paola palaa jenkkilään ihan samalla itsetuntodraivilla kuin tänne tulikin vaikka saikin vastaan suomalaisjuntin.  
Paola, älä tule Suomeen! Täällä asuu juntteja jotka ovat olleet naimisissa yhteiskuntamme päättävän eliitin kanssa, päästetään telkkariin, annetaan oma prime time ohjelma vailla minkäänlaista sydämensivistystä. 


Käännetään koko jupakka voitoksemme.
Toivon että Paolan elokuva - ja vaateura & Bettinan keskusteluohjelma saa uusia asiakkaita, katsojia tämän julkisuusmylläkän vuoksi. 
Toivon että joku Sipoolaismies heräisi todellisuuteen:
"Beauty is a state of mind - not a size tag". 
Vähän sillä samalla asenteella miten hänelle on ehkä elämässä itsellekkin käynyt...


XO,
Suvi 

4 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä teksti. Totta joka ikinen sana.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jenna - tekstiä suoraan sydämestä! <3 :-)

  VastaaPoista
 3. suvi, ihan vakavissasiko sä kirjoitat, että hjalliksen hyvä flaksi naismarkkinoilla johtuu upeasta luonteesta ja sisäisestä kauneudesta :) jos näin on, olet yltiöpositiivinen persoona!

  hjalliksen menestys kauniiden naisten parissa johtuu ainoastaan kahdesta seikasta: rahasta ja vallasta. piste.
  ja suomessa nämä em. asiat oikeuttavat sanomaan, mitä mieleen tulee. ei tarvitse käyttäytyä eikä ottaa kanssaihmisten tunteita huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Anonyymi,

   sen kummemmin menemättä ko. henkilön sielunelämään, niin kyllä, uskon että jokaisessa kohtaamisessa on syvempi tarkoituksensa, vaikka alkusysäyksen inspiraatio olisikin "pintapuoleinen".
   Peace <3

   Poista