sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Minun täydellinen paino

Muutama päivä sitten tämä telkkariohjelma singahti eteeni kuin taivaan lahja:
Jutta ja puolen vuoden superdieetit.
Lahja sen vuoksi, että juuri tästä aiheesta (mikä ilmenee ko. jaksossa) olen vaahdonnut jo jonkin aikaa, kirjoittanut mm. blogipostauksenkin, nimittäin
vetovoiman laista!Tämän jakson päähenkilönä esiintyy Piia, joka kamppailee kilojensa kanssa. Motivaatio painonpudotukseen on korkealla, on hän ottanut jopa 4kk vapaata työstään päästääkseen puolen vuoden aikana tavoitteeseen huikeat -30kg elinpainostaan.
Heti jakson alussa Piia toteaa miten hän mollaa ulkomuotoaan ja vertaa itseänsä mm. norsuun. Ei siinä, norsuthan on söpöjä, mutta se ei kait ole Piian vertauskuvallinen mielikuva tässä kohtaa.
Oma ulkomuoto ei miellytä ja luonnollisesti se heijastuu kaikkiin elämän osa-alueisiin, Piia toteaa.

Okei, nainen on päättänyt tehdä asialle jotain, osallistuu realitysarjaan ja on määrätietoisesti päättänyt onnistua kolmenkymmenenkilon painonpudotuksessa kaikin mahdollisin tavoin.
Tsemppiä Piialle!

Mitä sitten tapahtuukaan kuuden kuukauden TIUKAN treeni - ja ruokavalioperiodin aikana?

Kuten Jutta (personal trainer) ohjelmassa mainitseekin, Piia treenaa kovalla tahdilla viikottain, semmoisella hypellä johon moni mattimeikäläinen ei pystyisi. Piia tunnustaa repsahtaneensa muutaman kerran karkkipussille ja on jättänyt muutamia aterioita väliin, mm. alakuloisuuden tuoman ruokahaluttomuuden vuoksi.

Niin, se alakuloisuus.
Riittämättömyyden tunne ettei pääse annetussa ajassa tavoitteeseen.
Itse syytökset ja inhot millä Piia itseänsä soimaa.

Kolmen kuukauden päästä on väliselvityksen aika, Piian punnitus jossa odotetaan ainakin -15kg painonpudotusta. Punnituksessa on mukana Jutan lisäksi muitakin personal trainereita, mm mentaalivalmentaja ja fitfarmin kovin "raamikas" (mielestäni ei niin terveen näköinen - sorry) kaveri.
Vaa'an tulos ei miellytä Piiaa, eikä etenkään fitfarmin karpaasia, joka varmaan LUULEE kannustavansa Piiaa uhoamalla tälle että mitä järkeä on jatkaa jos asioita ei tee kunnolla ja on oma valinta haluaako näyttää tuolta, miltä Piia näyttää.
Hui, aika kovaa tekstiä!

Onko syy sitten kuuden kuukauden aikana vain pieneen painonpudotukseen muutamassa ruokavaliorepsahduksessa, vai jossain muussa, kenties korvien välissä, uskossa itseensä?
Kyllä, luulempa niin. 


Ohjelman loppusuoralla Piia on tiputtanut n. 12kg painostaan ja näyttää tyytymättömältä. Ulkopuolisen silmin Piian terve elämäntyyli näyttää esimerkilliseltä ja Piiakin sen mukaiselta - terveeltä.
Jutta mainitseekin ohjelman lopussa taikasanat onnistuneen treenin, painonpudotuksen olevan kovin psyykkinen tahdonvoiman ja uskon lopputulos. 
Kyllä. 

Tässä saimme todistettua ettei edes HC - tiukka ruokavalio & treeni auta lopputulemaan JOS mieli ei ole samalla tasolla mukana!
Piia teki varmasti kaiken opetetun oikein, mutta kun mieli sanoo muuta, niin lopputulos ei ollut se mitä tavoiteltiin.  Miten sitten pääsemme siihen ihannepainoon? 
Joillekkin mittanauhan tai vaa'an lukemat ei ole se oikea tie, esimerkiksi minulle.
Se että nautin elämästä ja uskallan OIKEASTI sanoa itselleni että olen ihannemitoissa auttaa minua ainaisen jojo-painoilujen suhteen. Tietenkin pitää myös katsoa mitä suuhunsa pistää, mutta tämä kombo toimii minulle. 

Olen juuri niin kaunis ja viehättävä kuin minusta itsestäni tuntuu. Kaikkea hyvää Piialle! 
Kiitos rohkeudestasi jakaa tarinasi tv:ssä. 
Lovehandles tsemppaa Piiaa nauttimaan elämästä niiden muutamien peitteiden kera. 

Beauty is a state of mind - not a size tag! 


XO,
Suvi 

4 kommenttia:

 1. <3
  kiitos tästä kirjoituksesta.
  kun vastausta etsii, vastaus löytyy.

  Kerran jos toisenkin tiemme risteää vastauksien merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kuin myös - kiitos itsellesi lukuisita hyvistä kirjoituksistasi!

   Poista
 2. Mä olen kyllä ihan samaa mieltä sun kanssas. Ei se haluttu painonpudotus onnistu jos ei koko kroppa -pääkoppaa myöden ole mukana!

  Siitä puheen ollen, tervetuloa lukijaksi mun ja ystäväni elämänmuutos blogiin :-)

  raporttiblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, onnea uudesta blogista ja tavoitteista! Mitä "ohjelmaa" käytätte jossa on ne pallurat ja muut ruokapäiväkirjat?

   Poista