torstai 16. kesäkuuta 2011

NAMASTE vol.2


WARNING! Älä lue tätä postausta kovassa nälässä..

Ne ruoat, ne taivaalliset Intian autenttiset makuelämykset! Olen aina rakastanut Intialaista ruokaa, mutta nyt sekosin, kun pääsin "alkulähteelle". Muutama huomio, en syönyt viikon aikana kuin kerran riisiä. Curryt, tandoorit, dalh'it meni alas sellaisenaan tai naan leivän kanssa. Naan'i oli siellä paljon ohuempaa, parempi niin. Vaikka ruokailimme ulkoilmassa, välillä kovassakin paahteessa, ei se vähentänyt ruokahalua, heh. 
 Ruokakulttuuri eroaa (kuulemma) kovasti Pohjoisen -ja eteläisen Intian antimista. Etelässä syödään kasvispainoitteisempaa ruokaa, pohjoisessa huttu on lihaisampaa. 
Meidän hotellin ihana kattoterassiravintola piti huolen ettei Delhin kuumuus saanut meitä näivettymään ja varmisti että lihat pysyivät luiden päällä.
Tandorikanaako?
Aamiainen

Onko sinulle koskaan käynyt niin, ettet tiedä syötkö kanaa vai kalaa? Hölmö kysymys ehkä, eihän niitä kahta voi sekoittaa. Intialaisen tandooriruoan jälkeen voi. Yhtenä iltana tilasimme matkakumppanimme kanssa kimppaan kanaa ja kalaa tandoriuunista, siinä sitten aprikoimme hämärässä, tomaatista tehdyn kynttilän valossa kumpi on kumpaa.. Ruoka (oli se sitten kumpaa lihaa tahansa) vai suli suuhun -slurp.


      
Kasvisnyytti ala Intia. 
Taidekuva kattoterassilta.


Täydellä vatsalla oli sitten mukava tallustella torille ottamaan hennatatskat. Paikalliset koristelevat kätensä yleensä häihin. Häät ovat Intiassa iso, tärkeä juhla! Jonotimme kuuliaisesti (suomalaisia kun ollaan) vuoroamme kun eräälle pikkutytölle tuli ensin koristukset käsiin. Olimme into piukassa kun vihdoinkin pääsimme pallille käsittelyyn. "Tatskaajat" olivat järjestäen miehiä, ei sapluunoita, vapaalla kädellä tehtiin töitä. Matkakumppanini graafinen silmä havaitsi eri piirrustustyylejä tekijöillä. Varmaankin työvuosista koitunutta varmuutta näinkin luovassa ammatissa.. kummallakin osapuolella. Maksoimme työstä about 1-2€. Paikallisista pikkutytöistä (n.2-4v.) puheenollen, heillä monilla oli kajalilla tehdyt rajaukset silmissä. Siinä ei kajalia oltu säästelty, ihan oli sitten kunnon rajaukset arkena torilla!

Kuvio muodostuu.
VAPAALLA KÄDELLÄ!


Kun hennakuvio on tehty iholle, annettiin sen kuivahtaa 10min - 1h. Ylimääräinen henna rapsutetaan pois, väri syvenee iholla vuorokauden sisällä. Hennassakin on eroja :-D !Kuvio valmis, odotetaan kuivumista.
PLIM, valmis!

Ai niin ja siitä tulevasta mallistosta piti kertoa! Tässä hieman esimakua tulevasta väripaletista..
To be continued..

5 kommenttia:

 1. Hieno postaus, kiitos! Onko nuo kattoterassilla olevat luukut rukoseinàssà olevia aukkoja vai onko ne peilejà?

  VastaaPoista
 2. Ihana Anna, vakkarikommentoija -jesh! Ne on aukot, joista paistaa naapurusto ja Delhin sininen taivas. Voisitko kuvitella laittavasi Matildalle mustat rajaukset silmiin :-D ? x x

  VastaaPoista
 3. no en oikein :D mutta mà oonkin tiukkapipo :D

  VastaaPoista
 4. Anna, en kutsuisi sitä tiukkapipoisuudeksi, vaan ihan järkeväksi äiti-ihmisen valinnaksi:-D!

  VastaaPoista
 5. aww... you've got some great mehndi (henna) done! Henna is one of my greatest passion to the point that I have learnt how to apply it ;)

  VastaaPoista