tiistai 5. huhtikuuta 2011

Päivän sana: karppaaminen

Päivän lounas, NAM!

Se tuli tietooni 90-luvulla, siis se että proteiini ja hiilarit yhdessä oli jotenkin nou, nou. Silloinen jymymenestys ATKINS -kirja löytyi äitini laajasta kirjakokoelmasta, joka itse asiassa on tällä hetkellä minun kirjahyllyssä (?). Meillä puhuttiin ATKINS ruokavaliosta kotona (koska se oli hip) ja muistan teininä jo yrittäneeni tätä "lautasmallia" onnistumatta. Juuri näinä aikoina minulla oli kovatkin itsetuntokriisit ulkonäköni suhteen. Muodokas naisenalku kun olin, jo silloin. Kirjaa lukiessani back in the days, bongasin tiedon, että miehen siemenneste on kovin energiapitoista "eritettä". Taisin ottaa ihan asiakseni, että muistaisin tämän josko joskus tulisi tilanne, että moista suuhuni menisi... 

Muutama vuosikymmen eteenpäin, eilen, ajoin autoa ja kuulin radiosta mielenkiintoisen Antti Heikkilän haastattelun vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Jotenkin komppaan ideologiaa, mutta kaikki se rasva mitä tuolla ruokavaliolla itseensä syytää, niin onko se hyvästä? Lisäaineet ja lisätty sokeri, sen pois jättämisen kyllä ymmärrän. Antti opasti, että luomua pöytään, ehtaa kermaa ja voita, kaikilla LIGHT tuotteilla voi heittää vesilintua. Älä osta mitään pakattua -helppo.. Tärkkelys ruoassa ei ole hyvästä, vilja, peruna, pasta pois -korvaa ne kasviksilla. Ok, margariinia meillä ei syödäkkään, sehän on pelkkää paholaista. Mutta mitäs riisi, saiko sitä syödä? Aiheesta "margariini vs. voi" oli aikamoinen kädenvääntö raskausaikani neuvolatädin kanssa. Hän voivotteli painon nousuani (koko ra. yhteensä +15kg) eräällä neuvolakäynnillä ja kun kerroin että me "syömme" kotona voita, no voitte vaan kuvitella. Hän kovasti yritti käännyttää minua margariinin & light tuotteen käyttäjäksi, ei onnistunut. Mutta siis, mistä tämä kaikki ristiriitaisuus? Kansanterveydellinen valistus, koulut, päiväkodit, neuvolat opettaa jotain ihan muuta. 

Love Handles tutkii: Low carb April with no added sugar! Tänään on mennyt alas vain muutama hiilarigramma (kun poikani pakkosyötti minulle perunansa -blame it on the kids). Ja iltapalaksi ei ollut muuta, kun ruisleivänkänttyräinen. Sokeria NOLLA -jesh. 
Love Handles liputtaa kurvikkaiden terveiden elämäntapojen omaavien naisien puolesta. Jokainen tietää itse (toivottavasti) missä nahoissa on hyvä olla ja elää. Allekirjoittanut voisi saada ne muutamat raskauskilot pois ja lopettaa sokerin syönnin. Seuraa blogia miten ämmän käy. Keskustellaan aiheesta mieluusti lisempää loruboxissa a.k.a kommenttiloora. 
Ps. Olin tänään elixian rääkki power -tunnilla. 
Hyvä olo, parempi mieli!

Kurkku, tomaatti, pekoni, pinjansiemen -salaatti oliiviöljyllä.

3 kommenttia:

  1. Taytyy sanoa etta itse en ole karppaamista kokeillut (enempaa kun silloin talloin paivan jos on turvonnut olo) - ma liputan enneminkin 'kaikkea kohtuudella' puolesta. En usko etta esimerkiksi perunoista, kokojuvapastasta ja ruisleivasta voi olla harmia. Valkoinen vilja ja sokerihan on taysin turhaa, mutta silloin talloin nautittuna tuskin sen kummemmin haittaa. Mutta se on mielestani totta etta mita vahemman sokeria & leipaa syo niin sen energisempi olo on kylla. Totta on myos etta proteiinipitoinen ruoka pitaa nalan loitolla kaummin. Etta siina meikalaisen kommentit :)

    VastaaPoista
  2. Itse olen noudattanut vähähiilarista (yhtenä päivänä viikossa syön mitä huvittaa) dieettiä 4 kuukautta, positiiviset vaikutukset (7 kg painonpudotuksen ohella) ovat tasainen, normaali energiataso, hyvä unenlaatu, koskaan ei ole huutava nälkä, etc. ja tietenkin se, että tunnen oloni viehättävämmäksi kun iho ja keho voi hyvin. Kannattaa kokeilla, siitähän ei ole mitään haittaa! Lipsunut olen tuosta alkuvaiheen supertarkasta syömisestä, mutta jos olo alkaa olla turvonnut tai muuten paha, palaan siihen kunnes asiat ovat taas raiteillaan.

    VastaaPoista
  3. ..olen aloittanut ja sortunut - syöny activiaa ja aloittanut ja sortunut.. komppaan Jenniä (M) I <3 food SO much - kulinaristi ja veri on vahvistettu sokerilla. En pysty moiseen kurinalaisuuteen, ja välillä on vaan niitä "pastakausiakin". m´Mutta tsemppaan ja kannustan! Ja kyllä! Liikuntaa lisäämällä ruokavalikoimankin saa pidettyä monipuolisempana :)

    VastaaPoista